Icono del sitio petitvailet

Pautas educatives

Us volem comportair un seguit d’orientacions per ajudar-vos en aspectes de educació dels nostres fill/es, poden semblar a vegades obvies i a vegades, una mica antiquades, nosaltres us aconsellem les més comuns i vosaltres feu servir les que estigueu disposats a mantenir, dins de que nosaltres aconsellem l’ús de totes i cada una d’aquestes pautes, ja que els ajudarà més endavant en la societat.

L’ordre i la rutina ajuden a crear un ambient tranquil i serè on tothom sap què , quan i com fer les coses. Les rutines proporcionen una estructura clara davant la vida, una previsió que aportarà seguretat i confiança a l’infant, en cas contrari es crea un clima d’incertesa i inseguretat. Les rutines necessiten un temps em de mantindra-les fins que s’assoleixen No variar les normes gaire sovint, no deixar-se emportar per les circumstàncies i mantenir la tasca educativa, trobar punts d’acord entre la parella i mantindre-les sobre tot davant l’infant, a vegades creiem que la situació que ens envolta es complicada, però realment moltes vegades només cal utilitzar el seny o el sentit comú per resoldre situacions inesperades. La disciplina a de trobar el punt d’equilibri entre ser afectuòs i a la vegade ferm. El to de veu, un avis ferm i clar son suficients per tal que s’entengui el missatge i més si mantenim el temps del que hem parlat abans son tasques que requereixen temps, i ara com a pares en tenim que tenir molt. quan un comportament no ens agrada, s’ha d’avisar, fer-li veure a l’infant que no és el correcte i donar la oportunitat de corregir. Està bé que l’infant sàpiga les conseqüències que tindrà el seu comportament si no el corregeix.

Els límits van basats també en les limitacions de cada infant per adequar-les, per els mes petits cal explicar clarament el que volem, desitgem o esperem que faci. No calen raonaments extensos, però si explicacions perquè no es trobi desorientat en una situació no esperada. Es important no perdre mai la calma i mantenir el control de la situació. L’adult representem la seguretat i tranquil·litat per l’infant, no se’ls pot defraudar. Davant del crit no respondre amb un crit, en un enfrontament o rebequeria no deixar-lo endur per els nervis, cal transmetre confiança i serenor. Ajudem-los a créixer confiant que son capaços de fer allò que estan aprenent oferim oportunitats d’aprenentatge i per practicar els hàbits que els hem pautat, no oblidar que es l’adult el que a de prendre les decisions. Sabem que es viu a contratemps i les preses no son aliades a mantenir sans hàbits , però es més fàcil del que podem arribar a imaginar, un cop decidim mantindrels a la nostre relació amb els nostres fill/es.

Recordeu que compteu amb les educadores que teniu dins l’escola, El Petit Vailet , pregunteu i recolzeu-vos en la experiència que tenim, us ajudarem en qualsevol dubte.

Aquesta informació a estat treta i treballada des de internet.

Salir de la versión móvil